Svečanom ceremonijom otvorene Mediteranske igre, delegaciju BiH čini 70 članova

Mediteranske igre održavaju se u Alžiru


Svečanom ceremonijom otvorene Mediteranske igre, delegaciju BiH čini 70 članova
Foto: OK BiH

U alžirskom gradu Oran svečano su otvorene 19. po redu Mediteranske igre na stadionu u predgrađu Orana Bir El Đir, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Oran će biti drugi grad u Alžiru koji je organizator Mediteranskih igara nakon glavnog grada u kojem je ovo takmičenje održano 1975. godine.

Program Igara je sačinjen od 292 discipline u okviru 29 sportova.

Boje Bosne i Hercegovine će braniti sportisti iz 11 sportova: atletika, boćanje, boks, biciklizam, džudo, gimnastika, karate, plivanje, dizanje tegova, streljaštvo, i taekwondo.

Delegaciju Bosne i Hercegovine ukupno čini 70 članova.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Bosnu i Hercegovinu će predstaviti sportisti iz: boćanja, boksa, biciklizma, džudoa, gimnastike, karatea, te predsjednik OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić, potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić i generalni sekretar OK BiH i šef misije dr sci.Said Fazlagić.

Privilegiju nošenja zastave na Ceremoniji otvaranja imala je najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.

Naravno, našu državu na Mediteranskim igrama predstavljat će i dvoje najboljih sportista u 2021. godini – Lana Pudar te Nedžad Husić.

Prve nastupe na Igrama će imati sportisti iz boksa, gimnastike i karatea.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
26.06.2022. 16:43

A staje sa bibom sorry hocu reci sa tukomnjemu se neide na mediteranske