Milan Đurić (32) je večeras objavio da napušta momčad talijanske Salernitane.

Bivšem bh. reprezentativcu ugovor sa timom iz Salerna ističe 30. juna ove godine, a Milan je objavio oproštaj od kluba na društvenim mrežama.

Stotine Salernitane pišu komentare zahvale, a pojedini su poručili Milanu da im je bilo čast što je nosio kapitensku traku te da će Salerno uvijek biti njegov dom.

“Moj prioritet je uvijek bio da nastavim u Salernitani, kao što sam dokazao i na terenu. Pročitao sam mnogo lažnih vijesti ovih sedmica, uključujući i to da sam uzeo vrijeme za odluku, ali umjesto toga stvari su vrlo jednostavne:  Kada su pogledi na sadašnjost i budućnost različiti neizbježno je pronaći drugo rješenje”, napisao je Milan na društvenim mrežama i dodao:

“Zahvaljujem se dosadašnjem vlasniku koji je vjerovao u mene u teškom trenutku moje karijere i omogućio mi da se pokažem. Omogućio mi je da dođem do nezamislivih ciljeva koji će zauvijek ostati urezani u historiju i koje niko neće moći poništiti. Hvala svim trenerima, trenerima, saigračima, radnicima, liječnicima i fizioterapeutima na pažnji koju su posvetili meni i svim mojim saigračima u ove četiri godine”,

Đurić je posebnu poruku imao za navijače.

“Konačno pozdrav navijačima Salernitane koji su mi ovih sedmica poslali toliko poruka naklonosti. Kao što sam već rekao, ovih godina pokazali su da su nevjerovatno vezani za tim u bilo kojoj situaciji na tabeli.”

Đurić je u protekloj sezoni odigrao 35 mečeva u Seriji A, zabio pet golova, dodao pet asistencija i bio jedan od najzaslužnijih za opstanak Salernitane u društvu najboljih.

Milan je za Salernitanu igrao od augusta 2018. godine.

Podsjetimo, Đurić se nedavno oprostio i od A selekcije BiH. Za Zmajeve je postigao sedam golova u 15 odigranih utakmica.

(Reprezentacija.ba)