Velež je prije nekoliko dana savladao Slogu iz Doboja u prijateljskom meču sa 3:2, a izabranici Amara Osima se na Kupresu pripremaju za novu sezonu i nastup u Europi.

Avdo Kalajdžić, jedan od pomoćnika Amara Osima, ističe da će Velež spreman dočekati prvenstvo i nastup u Europi.

“Možemo i moramo da budemo prezadovoljni odnosom igrača prema radu. Malo igrači nisu navikli na ovakav rad novog šefa, ali svaki dan ide sve bolje i bolje. Nadam se da će sve ovo biti korektno i dobro te da ćemo prvenstvo i utakmice u Euroopi dočekati sasvim spremno”, rekao je Avdo Kalajdžić.

Napadač Nermin Haskić govorio je o promjeni u samom sistemu igre koja je uslijedila dolaskom Amara Osima umjesto Feđe Dudića.

“Za većinu igrača je ovo velika promjena jer su dugi niz godina bili sa Dudićem. Novi zahtjevi i novi treninzi. Traži pas igra, igra na dva dodira, tako da bit će zanimljivo. Igrači su to kako treba prihvatili i to će sve biti bolje”.

Trener Amar Osim kaže da su uslovi odlični te da sve ide prema planu.

“Nemamo povrijeđenih, što može da bude znak da se ništa nije radilo, a može da bude znak da su igrači došli spremni i da paze šta rade. Zasad je sve ok. Imamo fine uslove, fino vrijeme, fin smještaj i za sada ispunjavamo ono što smo zacrtali.”

(Reprezentacija.ba)