VIDEO/ BiH je prije osam godina pobijedila Iran na SP u Brazilu

BiH na današnji dan savladala Iran


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Prije tačno osamgodina BiH je prvi i jedini put pobijedila u svojoj historiji na nekoj utakmici na velikom takmičenju.

BiH je 25. juna 2014. godine u brazilskom Salvadoru na stadionu “Arena Fonte Nova” sa 3:1 pobijedila Iran u duelu trećeg kola grupe F Svjetskog prvenstva koje se igralo u Brazilu.

Strijelci za naš tim bili su Džeko, Pjanić i Vršajević.

BiH je protiv Irana igrala u sastavu: Begović, Vršajević, Spahić, Šunjić Kolašinac, Bešić, Pjanić, Hadžić (Vranješ 61.), Tino Sušić (Salihović 79.), Ibišević i Džeko (Višća 85.).

Selektor Safet Sušić je u toj utakmici dao priliku većini igrača koji nisu nastupili u prva dva meča.

Tadašnji selektor Irana Carlos Queiroz izjavio je nakon utakmice kako je BiH prema kvaliteti tako dobra da je zaslužila proći grupu.

Sa njim su se složili i mnogi poznati fudbalski stručnjaci koji su smatrali da bi BiH sigurno prošla grupu da je raspored utakmica bio drugačiji.

Podsjećamo, u prvom susretu smo izgubili od Argentine sa 1:2, da bi u drugom kolu od naše selekcija bila bolja Nigerija rezultatom 0:1, iako je kod rezultata 0:0 Edinu Džeki poništen čist gol.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: