Sarajevo je jučer na stadionu Koševu pred oko 4.000 gledalaca u prijateljskom duelu razbilo Iskru iz Danilovgrada sa čak 7:1.

Debi na klupi tima sa Koševa imao je novi trener Feđa Dudić, a pred sami početak susreta navijači Sarajeva su se oprostili od dugogodišnjeg prvotimca Krstea Velkoskog.

Inače, Sarajevo je u jučerašnjem duelu već nakon prvog poluvremena vodilo sa 3:0 protiv ekipe koja će predstavljati Crnu Goru u Konferencijskoj ligi u narednoj sezoni.

Varešanović je u sedmoj minuti doveo Sarajevo u prednost, zatim je Suljić u 27. minuti udvostručio vodstvo, da bi Čataković u 37. minuti po treći put matirao golmana gostiju.

Sarajevo do novog gola stiže u 71. minuti, a Ikić je zabio sjajan gol iz slobodnog udaraca.

Dvije minute kasnije Mulahusejnović postiže gol za 5:0, da bi Iskra u 79. minuti smanjila na 5:1 preko Muharemovića.

Igrala se 82. minuta kada je Mulahusejnović svojim drugim golom povisio na 6:1, a Džafić u 85. minuti postavlja konačnih 7:1.

Za Sarajevo su igrali: Šahinović, Ševelj, Mujakić, Mulalić, Salčin, Ramić, Kapić, Čataković, Varešanović, Suljić i Ahmetović.

Priliku u nastavku su dobili Dizdarević, Trako, Ramić, Tomašević, Đokanović, Čirjak, Ikić, Kobiljar, Džafić te Mulahusejnović.

(Reprezentacija.ba)