Salihamdžić junior odlazi na posudbu u MLS

Nick Salihamidžić ide u Vancouver Whitecaps


Salihamdžić junior odlazi na posudbu u MLS
Foto: Reprezentacija.ba

Nick Salihamidžić (19), sin bivšeg reprezentativca Hasana, svoj fudbalski put nastavit će u MLS-u u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tu vijest prenosi Fabrizio Romano, a Nick će igrati na jednoipogodišnjoj posudbi u ekipi Vancouver Whitecapsa.

Salihamidžić junior je nedavno produžio ugovor do ljeta 2025. godine što je dokaz da Bavarci računaju na svog juniora.

Nick igra na poziciji desnog beka, a posjeduje državljanstvo BiH. U nedavnom intervjuu za Reprezentacija.ba, Nick je potvrdio da želi igrati za BiH.

“To bi bila velika čast i 100% bih prihvatio poziv da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. BiH je dio mene i moje porodice i osim što bih predstavljao državu, bila bi mi posebna čast da kroz to predstavljam i sve ono što znači moja porodica. Dakle,  da precizno odgovorim – prihvatio bih odmah poziv u U18 I U19 reprezentaciju BiH i pokušao nastaviti tamo gdje je stao moj otac”, kazao je Nick Salihamižić za naš portal.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Adem
24.06.2022. 09:15

Sretno dečko!

Anonymous
24.06.2022. 16:59

Ma hajde molim vas,svi koji momci kazu da bi igrali za Reprezentaciju odmah im se zelja i ispuni😂😂 poziv dodje sa neba i evoga odmah svi idu u Reprezentaciju i igrali bi naravno sve samo od‘sebe bude,bez scautiranja i testiranja i naravno treba imati i sposobnosti za taj nivo…….!!! Ali pošto ovo sve se ne primjenjuje u BiH Reprezentaciji naj vazniji faktor je ko mu je otac(tj.čiji je ovaj mali)i najvazniji faktor;koliko trebaš da daš za taj poziv……!? A rezultati i uspjeh Reprezentacije to je njima najmanje V A Z N O.

Zaboravio
24.06.2022. 23:58

Da te pozove Njemacka ili Spanija ti bi brzinom svjetlosti zaboravio Bosnu i Hercegovinu.