VIDEO/ Džemil Šoše: Sto godina prkosa i ponosa nas obavezuje da se svake godine borimo za trofeje

Direktor Veleža govorio za Tačno.net


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Džemil Šoše najuspješniji je Veležov direktor u ovom stoljeću. Vratio je Velež iz mraka prve lige Federacije do svjetala Olimpijskog stadiona u Atini.

U Veležu je, do sada, bio zadužen za sve.

Prvi je direktor koji je podigao pokal nakon 36 godina. Bivši predsjednik Hasić tvrdi da radi organizacijska čuda.

Doživio je srčani udar pa nastavio da se liječi sekirajući se za Velež 24 sata.

Za Tacno.net govori o ostavci koju nije podnio, o odlasku trenera i prijatelja Feđe Dudića, zatim o tome da sto godina obavezuje Velež da svake godine bori za trofej, ali je otkrio kako je uspio nagovoriti Amara Osima da vodi neki drugi klub osim Želje.

“Bili smo pet i po sati na razgovoru na njegovoj vikendici. To je čovjek koji je preiskusan. Ja nisam otvorio temu o kojoj on nije mogao da priča. Tačnije, desilo mi se da otvorim neku temu i sam sebe upitam pa zašto sam krenuo u ovo. Čovjek jednostavno zna sve o fudbalu. Pričate s njim o autima, on zna o njima doslovno sve. Nakon dva sata razgovora smo relaksirali priču. Kao da se znamo 10 godina. Razmijenili smo mišljenja i slažemo se u dosta stvari. Jednostavno, on je dovoljno iskusan”, kazao je Šoše o Amaru Osimu.

Šoše se osvrnuo i o radovima na Areni Rođeni, a jedna od tema je bila i prelazni rok uoči naredne sezone.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: