Sezona pregovora u fudbalskom svijetu je u punom jeku. Brojni naši reprezentativci bi mogli promijeniti sredine, a jedan od onih koji je naročito tražen na tržištu je Amir Hadžiahmetović koji je postao nezamjenjiv u sastavu otkako je Ivaylo Petev na klupi BiH.

Udinese je samo jedan od klubova koji je bacio oko na nekadašnjeg vezistu Željezničara. U razgovoru za Reprezentacija.ba portal to je potvrdio i njegov “impressario” Hadis Zubanović čiji je telefon ovih dana usijan od poziva.

– Znate kako je u ovom menadžerskom poslu, uvijek se radi, nema pauze nikada. Naravno, najintenzivnije je to kada su prijelazni rokovi. Očekujemo da bi moglo biti nešto u narednom periodu, javio se Hadis Zubanović iz Turske za Reprezentacija.ba portal i potom priču usmjerio na Hadžiahmetovića kojem ugovor s Konyasporom važi do ljeta 2024. godine.

– Zadnjih mjesec dana aktuelna je baš priča o Amiru. Mi smo trenutno na nekom, da tako kažem, čekanju. Razgovora ima sa pojednim klubovima, žele ga, ali nije završeno ništa sve dok se ne potpiše ugovor i zato ne bih detaljnije na tu temu pričao. U cijeloj priči najbitnije će nam biti da klub koji je zainteresovan ima viziju s njim, da ga trener izuzetno želi i vidi u svom konceptu igre, a i novac će biti bitan. Najviše za Konyaspor koji ga neće tek tako pustiti. Uvjereni smo da ćemo s njim napraviti još transfera u budućnosti i jednu lijepu priču.

Foto: Privatni album

Zubanović ističe da nije isključeno ni da Hadžiahmetović ostane u Turskoj.

– Dugo je u Turskoj i mogu slobodno reći da Amira žele gotovo svi ovdašnji veliki klubovi. Ko zna, možda i ostane u Turskoj, poznaje njihov jezik i način razmišljanja, ne bi mu bilo teško prilagoditi se. Isto tako, smatram da bi mu po stilu igre odgovarala Njemačka i Italija. Udinese? Bilo je nekog kontakta, ali otom-potom. Prije pet godina tamo smo iz Konyaspora odveli i Riada Bajića, bio je to rekordan transfer koji, nažalost, nije ispunio očekivanja. Riad je svejedno i dalje tražena roba. Možda i on napravi neki iskorak.

Željezničar i Sarajevo su 8. juna odigrali remake derbi iz 1996. godine. Jedan od strijelaca na ovom humanitarnom meču bio je upravo Zubanović.

– Moram priznati da mi prije te utakmice nije bilo svejedno što ću ponovo kročiti na teren, nisam baš u formi, tu i tamo nekada odigram partiju tenisa za svoju dušu. Ideja za utakmicu je stvarno odlična i drago mi je što su se ljudi brzo ujedinili, pogotovo zato što novac ide u prave svrhe, a i na terenu je bilo sve čarobno iz minute u minutu. Kada je Sarajevo dalo gol i kada sam vidio koliko se oni zapravo raduju i žele da pobijede, u meni je proradio inat kao za vrijeme igračkih dana (smijeh). Na kraju kada sam zabio gol, skinuo sam i dres od dragosti, proradila je ta plava krv.

Foto: Privatni album

Početkom ovog mjeseca Hadisova kćerka Aiša je stala na “ludi kamen”, a oženio ju je – Ajdin Hasić. Vjenčanju su prisutvovala brojna poznata lica iz svijeta fudbala.

– O privatnim stvarima obično ne volim mnogo da govorim, ali kada me već pitate, kao otac sam ponosan na kćerku i na Ajdina kojeg mnogo volim kao osobu. Kako kažu kod nas, da im Bog da zdravlja, sreće i da budu uvijek sretni i nasmijani. To je lijepa stvar za našu porodicu, poručio je Zubanović na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)