Organizacijom remakea derbija između Željezničara i Sarajeva koji je odigran 2. maja 1996. godine na Grbavici Udruženje Pomozi.ba sakupljeno je 73.500 KM za liječenje oboljelih bh. građana.

“Kao što se godinama pričalo o utakmici između Željezničara i Sarajeva, koja je odigrana 2. maja 1996. na Grbavici, tako će se pričati i o Remakeu tog istog derbija, koji je odigran 8. juna 2022. godine, na kojem smo uz vašu pomoć uspjeli prikupiti čak 73.500 KM za liječenje oboljelih bh. građana.

Sada, nekoliko dana poslije, kada se utisci polako sliježu, slobodno možemo reći da smo ispunili sve ciljeve, koje smo zacrtali.

Prvi je bio okupiti sve aktere na jednom mjestu, kako bi 26 godina poslije još jednom odigrali identičnu utakmicu.

Drugi je bio evocirati uspomene na neka prošla vremena i probuditi nostalgiju kod ljudi.

Treći je bio organizirati događaj u kojem će svi uživati.

Naravno, kroz sva tri cilja, težili smo onom najvažnijem, a on je bio: Sakupiti novac za Fond “Sportisti za život”, kojeg su zajedno sa Udruženjem Pomozi.ba osnovali naši sportisti Edin Džeko i Mirza Teletović.

Od dana osnivanja ovog Fonda, na liječenje bh. građana proslijedili smo više od 150.000 KM i tako spasili nekoliko života, a to, zajedno sa našim građanima, namjeravamo činiti i dalje.

Hvala svima koji su bili dio ove priče i vjerujemo da će se još dugo sjećati emocije sa stadiona Grbavica, koju su osjetili”, navodi se u saopštenju organizacije Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)