FK Sarajevo je potvrdio dolazak Adnana Džafića (32).

Džafić je prošle sezone igrao sjajno za Tuzla City, bio jedan od najboljih igrača lige, a sa Sarajevom je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Džafić je rođen 10. maja 1990. godine u Visokom, a prošle sezone je zabio devet golova i dodao 12 asistencija u dresu Tuzle. Novi fudbaler Sarajeva izabran je i u idealnih 11 Premijer lige za sezonu 2021. / 2022.

Adnan je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj s obzirom na to da je 2010. godine iz visočke Bosne prešao u ekipu Caslav.

U Češkoj se zadržao preko 10 godina igrajući za nekoliko različitih klubova, prije nego što se u ljeto 2020. godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Inače, Sarajevo je prethodno dovelo čak šest novih igrača.

Bordo klub, koji će u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Feđa Dudić, pojačali su Ivan Ikić, Frane Čirjak, Nemanja Tomšaević, Vlatko Drobarov, Marin Aničić te Nardin Mulahusejnović.

Dudić je uoči početka priprema saopštio da ne računa na Amera Dupovca, Krstea Velkoskog, Anela Hebibovića, Kerima Palića, Mirka Oremuša i Adnana Šećerovića, dok je Darko Lazić nakon isteka ugovora potpisao za Borac.

Spomenimo da Sarajevo u četvrtak (23. juna) na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra prijateljski susret protiv Iskre iz Danilovgrada, a istočna tribina (ulazi C2 i C5) bit će otvorena za navijače. Ulaz za ovaj duel je besplatan.

(Rerpezentacija.ba)