Novi trener Sarajeva, Feđa Dudić, gostovao je u emisiji Top Gol kod Sabahudina Topalbećirevića, a u razgovoru koji je trajao duže od sat vremena govorio je o periodu u Veležu i očekivanjima sa Sarajevom.

Dudić je kazao kako je preovladao izazov da pređe u Sarajevo i da je oprostio dio novca Veležu.

“Prevladao je izazov. Sarajevo je za mene veliki izazov. Mislim da možemo puno bolje nego prošle sezone. igra Sarajeva će se promijeniti i dobro je tako doći u klub u kojem možeš nešto promijeniti. Teško je doći negdje gdje sve funkcioniše kako treba, a onda jedino možeš da sve zadržiš na tom nivou. Osjetio sam da je za tri godine u Veležu došlo i do zasićenja. Evropa je svakako izazov, ali ja sam prelomio. Počeli su se pojavljivati i neki finansijski uslovi. Ja sam Veležu oprostio lijepu svotu novca da bih došao u Sarajevo”, istakao je Dudić, a potom otkrio kojeg bi igrača doveo iz Veleža.

“Nametalo mi se kroz medije da ću povući neke igrače. Rekao sam da neću nikoga zvati radi poštovanja prema bivšem klubu, ali Samira Radovca bih vidio ponovo u Sarajevu. Sa ovim načinom razmišljanja, s ovom glavom. Mislim da je sad kompletan igrač, počeo je da igra u defanzivi, a to nije radio u Sarajevu.” 

Trener Sarajeva je govorio o Centru za edukaciju NS/FS BiH.

“Još kao igrač sam završio B program na našem Centru za edukaciju i moram zaista sve pohvaliti kako se tu radi, jer sam tu puno naučio. I dan danas se čujem sa profesorom Doganom i tražim savjete. Dosta sam naučio od trenera u BiH, a godina provedena u Hrvatskoj sa trenerom Samirom Toplakom mi je pomogla da odlučim da promijenim nešto u bh. fudbalu kada budem trener, želio sam da radim drugačije, da se više ne trči bez lopte po 10, 15 dana na pripremama. Fudbal je igra s loptom.” , kazao je Dudić za Top Gol.

(Reprezentacija.ba)