Stadion u Hrasnici na kojem se pripremala BiH za Brazil bio je često predmet izrugivanja na račun naše reprezentacije zbog lošeg stanja u kojem se nalazio.

U to vrijeme bilo je popularno pljuvati Safeta Sušića, pa su novinari svakodnevno pisali o “blatu u kojem se priprema BiH njegovom odlukom”.

Lokalne vlasti nakon decenija nemara odlučile su fudbalski kamp u Hrasnici modernizirati, te je susjednom terenu na kojem su se pripremali Zmajevi, postavljena plastična trava, a uskoro će i reflektori.

“Urađeni pripremni radovi, naredna faza ograda, zatim reflektori. Naša djeca neće trenirati kao mi na prašnjavom, a neće biti ni ograničeni prvim mrakom”, objavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Foto: Stadion u Hrasnici 2014. godine uoči priprema Zmajeva za Brazil

Dobri infrastrukturni uslovi preduslov su za uspjeh jedne države u nekom sportu.

Dobra infrastruktura znači i veću masovnost djece koja se bave nekim sportom, a samim tim i veću mogućnost prepoznavanja talenata.

“Često se desi da neki novi Džeko ili Sušić uopšte i ne probaju da treniraju fudbal i nikada ne postanu fudbaleri, iako bi mogli biti svjetske klase” objasnio je nedavno za Reprezentacija.ba sportski direktor za talente FS Gornje Austrije Edvin Avdija Čaušević.

(Reprezentacija.ba)