Napadač Real Madrida, Luka Jović, u maju ove godine preuzeo je dio Fudbalskog kluba Zvijezda 09 i zadužen je za sva sportska pitanja, a za novog trenera odabrao je Dženana Hošića.

Dženan Hošić je nekadašnji igrač Sarajeva i Veleža, te inostranih klubova Anzhi, Szczakowianka i Zaglebie. Kao trener radio je u Famosu, Goraždu, Simm-Bau i u GOŠK-u.

“Drago mi je što sam predstavljen za novog šefa stručnog štaba Zvijezde 09 iz više razloga. Prvi razlog je taj što klub ima tradiciju igranja Premijer lige, klub koji ima dobar i kvalitetan omladinski pogon. Drugi razlog mog dolaska je što klub ima visoke ambice za povratak u Premijer ligu. Na kraju, ambicije moje kao mladog trenera i uprave kluba na čelu sa Lukom Jovićem poklapaju se”, istakao je Hošić.

Podsjetimo, Jović je u maju preuzeo dio upravljanja Zvijezde 09, nekadašnjeg premijerligaša.

“Prijateljstvo s osnivačem i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09. Želio bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radit ćemo na tome da osiguramo najbolje uslove za napredak mladih igrača”, izjavio je Jović.

Inače, Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a sezonu iza nas su završili na četvrtom mjestu na tabeli Prve lige RS.

(Reprezentacija.ba)