Prijetili Vici Zeljkoviću na telefon i putem interneta: Policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv šest osoba

Policija podnijela tužilaštvu izvještaje protiv šest osoba koje su prijetile Vici Zeljkoviću


Prijetili Vici Zeljkoviću na telefon i putem interneta: Policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv šest osoba
Foto: Ilustracija / Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podneseni su izvještaji protiv šest osoba zbog prijetnji predsjedniku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vici Zeljkoviću, javlja Klix.ba.

Izvještaje su podnijeli policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Zbog sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. Krivičnog zakonika RS-a procesuirani su A.R. M.M. M.Đ. D.K. M.T. i T.B.

Lica A.R. M.M. i M.Đ. se sumnjiče da su 22. septembra prošle godine, a lica D.K. M.T. i T.B. dan kasnije, putem društvenih mreža i putem mobilnog telefona uputili Zeljkoviću poruke prijetećeg sadržaja.

Inače, prijetnje su došle u danima nakon što je prekinuta utakmica između Veleža i Borca u Mostaru poslije ulijetanja nezadovoljnih domaćih navijača na teren, piše Klix.ba.

Tu noć glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem. Do napada je došlo u tunelu Lendava gdje presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Zeljković je dan nakon tih dešavanja najoštrije osudio huliganski napad na sudiju te je već tada najavio najoštrije moguće sankcije organizatorima susreta te predsjedniku Rođenih Šemsudinu Hasiću, kojeg smatra najodgovornijim, navodi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Prodata pogan
20.06.2022. 16:43

Tu noć glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem. Do napada je došlo u tunelu Lendava gdje presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen…REPREZENTACIJA.BA-NAPPRCIM VAM SE MAJKI PPRODATIH!…..TAJ YUNEL JE TADA BIO ZATVOREN I BAJKE DA JE UBACENA BAKLJA U AUTO ,KOJA MOZE DOSTICI CAK 8000 STEPENI CELZIJUSA A DA NIKOGA NIJE NI OPRZILA A KAMOLI STA DRUGO, GOVORI SAMO ZA SEBE. PLUS GLAVNI I POMOCNI SUDIJA U ISTOM AUTU SA KONTROLOROM SUDJENJA KOJI TREBA… Read more »

Prodata pogan
Reply to  Prodata pogan
20.06.2022. 16:48

to je laz ponudjena od vice zeljkovica i beusa,ili kratko receno od KOALICIJE ZLA SNSD/HDZ!!!..Jeli to opet spremate kakvu kaznu za velez,jos drasticniju kako bi ovogodisnji sampion Borac iz BL mogao lakse osvojiti titulu jer se bojite JAKOG VELEZA ?Ovo botovanje komunjara,ateista i dusmana protiv Bosnjaka je preslo sve granice-napadnuti su svi Bosnjaci koji se Bogu mole, napadaju nam jedinu Bosnjacku stranku,napoadaju Islamsku zajednicu, napadaju SVE sto ima veze sa Bosnjacima i to treba da bude “bratstvo jedinstveno” ali RS i HB se ne diraju-tamo Bosnjaci svakako nemaju nikakva prava.Sad im ta prava treba uzeti u Sa i ostalim TROJKASKIM

Tata
Reply to  Prodata pogan
21.06.2022. 01:41

Dodaj još i SDA u koaliciju zla i onda se slažem

Anonymous
21.06.2022. 07:58

Lopovski savez