Liga Nacija: Pjanić u našem timu prvi po broju tačnih pasova

Statistika bh. reprezentativaca u Ligi Nacija


Liga Nacija: Pjanić u našem timu prvi po broju tačnih pasova

Miralem Pjanić (32) je u junskim utakmicama Lige Nacija imao najviše tačnih pasova u našoj reprezentaciji.

Pjanić je nastupio u sve četiri utakmice, u tri je bio starter, i ukupno je imao 172 tačna pasa prema svojim saigračima.

Miralem je prosječno po susretu imao 43 tačna pasa.

Još dva naša igrača su u junskim mečevima Lige Nacija imala više od 100 tačnih pasova. Amir Hadžiahmetović sa 134 te Sead Kolašinac sa 112 tačnih pasova.

Očekivano, najviše šuteva na gol u Ligi Nacija imao je Edin Džeko. Kapiten BiH je šutirao 12 puta na protivničke golove.

Gledajući na provedene minute na terenu, najčešće u šansi se tako nalazio Luka Menalo koji je šutirao na gol svakih 21 minutu igre.

Najefikasniji je Smail Prevljak, od tri šuta dva su završila u golu protivnika.

Selektor Petev je u junskim utakmicama ukupno koristio 24 igrača.

Svaku minutu na terenu jedino je proveo Ibrahim Šehić (360 minuta), a od igrača u polju više od 300 minuta odigrali su Anel Ahmedhodžić (343 minute) i Edin Džeko (303 minute).

Sedam igrača je nastupilo u svim mečevima i to Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Edin Džeko, Amir Hadžiahmetović, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić te Amer Gojak.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
19.06.2022. 13:27

Dobro ih je Petev podijelio na četiri utakmice da su uvijek imali dovoljno snage

Ime nebitno
19.06.2022. 22:50

Ima Pjanic najviše pasova samo sto je 85 posto prema nazad. Gojak I Menalo puno prodorniji a mesto Pjanica ubacit Defanzivnijeg veznjaka da pokriva ovu dvojcu mladzih

Anonymous
Reply to  Ime nebitno
20.06.2022. 00:12

Pa, jah, mogli bismo ubaciti Misimovića, he, he, he…

Edin Jusic
Reply to  Ime nebitno
20.06.2022. 09:40

Hahahaha. Ti to ozbijno? Kad svako hoce da komentarise. Pa mi bez Pjanica aut ne znamo da izvedemo. I Pjanic uvijek, ali uvijek pokusava da igra prema naprijed ili da promjeni stranu. Pjanic je 3 klase bolji igrac od Hadziahmetovica i kad nije u formi. Mislim da ovog Hadziahmetovica ne treba ni stavljati da igra jer samo smeta.