Vaha za Avaz: Ponovo imamo dobru atmosferu oko reprezentacije

Halilhodžić govorio za Dnevni Avaz


Vaha za Avaz: Ponovo imamo dobru atmosferu oko reprezentacije
Foto: FIFA

Legendarni Vahid Halilhodžić (70) zbog obaveza sa reprezentacijom Maroka nije bio u mogućnosti da gleda TV-prijenose junskih utakmica našeg državnog tima (Finska 1:1 i 3:2, Rumunija 1:0 i Crna Gora 1:1), ali je svakako je pratio rezultate, piše Dnevni Avaz.

Nažalost, nisam gledao nijednu utakmicu naše reprezentacije, rekao je Vaha za „Dnevni avaz“ i dodao:

“No, volio bih da igračima i rukovodstvu prenesete čestitke zbog toga što se ponovo stvorila fina atmosfera oko reprezentacije. To je jako važno i posebno me raduje.”

U BiH se ponovo vratila fudbalska euforija, stadion Bilino polje je u revanšu protiv Finske nakon dugo vremena bio ispunjen do posljednjeg mjesta…

“Ma vidite da našem narodu treba samo malo da se „uzburka“ i da ponovo bude zadovoljan u ovakvoj situaciji – socijalnoj, političkoj, ekonomskoj. Neobično mi je drago što je naš narod počeo da vjeruje u tu ekipu, u taj fudbal. Jer ipak, fudbal je nešto fenomenalno i može napraviti takvo raspoloženje u društvu, što ne može uraditi nijedna socijelna ili društvena akcija. Ništa ne može pokrenuti jedno društvo kao fudbali ili sport”, istakao je naš eminentni fudbalski stručnjak u razgovoru za Dnevni avaz.

Vaha je otkrio i da li na odmor dolazi u Bosnu i Hercegovinu.

“Prvo ću otići malo do Pariza, gdje imam nekih privatnih obaveza. U Mostaru ću biti 26. juna, na proslavi 100. rođendana FK Velež. Također, i tokom jula ću biti na tim prostorima.”

Reprezentacija Maroka je uspješno okončala i junske utakmice.Kakva je trenutno situacija u Rabatu?

“Ja samo pobjeđujem i idem dalje. Što god drugo da kažem, to se ovdje iskonstruiše na različite načine i onda osvanu takvi tekstovi i naslovi koji prelaze svaku granicu. Život teče dalje”, zaključio je Halilhodžić.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

6 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Belay@Boy
18.06.2022. 13:52

Daj, nemoj za*ebavat …

Anonymous
18.06.2022. 14:32

Legendo!

Gorstak
18.06.2022. 15:25

Znaci, hladno nije ni na TV-u pogledao utakmicu. Ali uvijek zna sta nije dobro u reprezentaciji i dobro kritikuje sa distance…

Trinaesti sprat
18.06.2022. 17:47

Sramota je sto covjek ne zeli nista s nasom reprezentacijom zbog toga sto bi mu se savez navodno mjesao u poso… A u Maroku mu se i navijaci i savez mjesaju u poso i pljuju ga al ih opet rado vodi. Mozda je nesto drugo u pitanju $$$$$$

Vico
Reply to  Trinaesti sprat
18.06.2022. 17:56

Da mu se savez mjesa u Maroku onda bi Ziyech bio dio repke sad….

Trinaesti sprat
Reply to  Vico
18.06.2022. 18:13

Sjeo je s njim marokanski savez i nagovorio ga da pozove Ziyecha radi mira u kuci ali je doticni izjavio da se vise nikad nece odazvati dok je Vaha selektor.

Zasto ne bi pristao da bude nas selektor i onda nek yebe mamu svima u savezu ako mu se probaju mjesati u poso? Imao bi podrsku navijaca