Košarkaški Savez BiH još uvijek nije donio odluku u selektoru Vedranu Bosniću

UO KS BiH raspravlja o ostavci Vedrana Bosnića


Košarkaški Savez BiH još uvijek nije donio odluku u selektoru Vedranu Bosniću
Foto: FIBA

UO Košarkaškog Saveza BiH još uvijek nije donio odluku o tome da li će Vedran Bosnić ostati selektor naše reprezentacije.

Bosnić je nedavno podnio ostavku na poziciju selektor, a KS BiH se danas oglasio saopštenjem za javnost.

“U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju”, navodi se u saopštenju KS BiH i dodaje:

“Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Cera
16.06.2022. 18:36

Mi trebamo donijet odluku o Kosarkaskom savezu djubrad jedna…Vi ćete se nekom zahvaliti lopine jedne..Ostani Vedrane💪💪💪🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Anonymous
16.06.2022. 22:25

Lopovski savez isto ko u fudbalu

Dirty Harry
17.06.2022. 02:15

I sta sad, lopovski savez ili bilo kakv drugi. Treba ovo trrba ono mi svi pametujemo.Vedran treba da se vrati I radi svoj posao.

Guest
17.06.2022. 09:10

Zalosno, tuga, jad i cemer. Onako covjek radio i uspjehe nizao, i sad sve propade u vodu..