Odigrane su sve utakmice prva četiri kola Lige Nacija. Od ukupno 55 reprezentacija, njih 14 nije poraženo u junskim mečevima.

Liga Nacija podijeljenja je na četiri Lige. Liga A, B i C imaju po četiri grupe, dok Liga D ima dvije grupe. Ukupno se takmiči 55 selekcija, a 14 reprezentacija je ostalo neporaženo nakon četiri odigrana kola.

Bosna i Hercegovina je remizirala sa Finskom i Crnom Gorom u gostima 1:1, te su savladali Rumune 1:0 i Fince 3:2 u Zenici.

Zajedno sa Zmajevima, neporaženi u dosadašnjem dijelu Lige Nacija su: Turska, Latvija, Grčka, Gruzija, Holandija, Kazahstan, Norveška, Španija, Ukrajina, Njemačka, Estonija, Izrael i Island.

BiH je trenutno prva u grupi sa osam bodova, slijedi Crna Gora sa sedam, a potom Finska sa četiri. Posljednji su Rumuni sa tri boda.

Zmajevima su ostala još dva meča Lige Nacija, 23. septembra dočekuju Crnu Goru, a tri dana poslije gostuju Rumunima. Našem timu je potrebna pobjeda nad Crnom Gorom za sigurno prvo mjesto i plasman u Ligu A, te plasman u baraž za EURO.

(Reprezentacija.ba)