Edin Džeko je postigao dva gola u velikoj pobjedi BiH nad Finskom od 3:2 u meču grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Džeko je nakon utakmice govorio za BHT1.

“Pokazali smo danas svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter i to pogotovo što imamo mladih igrača koji su igrali tri, četiri utakmice u 10 dana. Sigurno se nije bilo lako vratiti nakon zvižduka. Ovo što smo napravili večeras sigurno vrijedi duplo. Dobro smo ušli u susret, poveli smo, propustili šansu za 2:0, a onda smo primili dva gola.

Ipak, to je sigurno plod umora i dekoncentracije. Vidjeli smo da su oni promijenili šest, sedam igrača i bili su svježili. Mi smo bili u panici nakon njihovog drugog gola. Na poluvremenu smo promijenili taktiku i to je bilo mnogo bolje”, rekao je Edin i dodao:

“Igru briši, bodove piši. To je najbitnije. Kod nas se uvijek nađe neka mana i kada pobijedimo. Mislim da su Finci dobra selekcija. Mislim da se mnogo potcjenjuju. Nisu oni džaba igrali na EURO 2020. Naš selektor je tu kratko vremena i treba momcima dati podršku. Potreban nam je kontinuitet. Najbitnije je da smo pobijedili. Drago mi je što su moje šanse ušle jer u prva tri kola nisam dao gol.”

Džeko je za A selekciju BiH zabio 63 gola.

(Reprezentacija.ba)