BiH je večeras u Zenici pobijedila Finsku sa 3:2 u meču četvrtog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Naš tim je trenutno prvi u grupi sa osam bodova, a selektor Petev je na zvaničnoj press konferenciji prokomentarisao pobjedu u Zenici.

“Prvo da čestitam svim momcima jer ovo je nezgodan termin i nije lako igrati u ovakvom terminu i svaka im čast. Večeras smo odigrali dobro, imali smo u prvom dijelu nekoliko zicera, nažalost oni su nekoliko puta došli do gola i zabili golove. Jedino time nisam zadovoljan. Zabili smo tri gola, pobijedili smo i sretan sam”.

Selektor je nakon toga poslao poruku i navijačima.

“Svi mi zajedno od prvog dana radimo za Bosnu i Hercegovinu, igrači i stručni štab i svi mi. Siguran sam u rad i rezultati lagano dolaze”.

O izmjenama na poluvremenu i situaciji u grupi selektor kaže:

“Uzeli smo taj rizik i stvorili smo odlične šanse. Nažalost nismo se dobro pozicionirali kod njihovih golova, ali smo to popravili. Rizikovali smo i opet kažem na kraju je rezultat najbitniji. Nijedna utakmica nije lagana. Na početku sam rekao da je izjednačena grupa. Što se tiče igrača koji su vođe u ekipi, oni moraju da to odrade svaki put kao večeras. Kvalitet koji imaju je fantastičan. Sada je vrijeme da malo odmorimo i sa punim optimizmom idemo u te dvije preostale utakmice u septembru”.

Petev je pohvalio nastupe Džeke i Pjanića te istakao da naša reprezentacija može još puno bolje da igra.

Selektor je dodao i da je očekivao više bodova nakon ova četiri koal, ali da nema ništa zamjeriti svojim izabranicima jer su prvi u grupi.

(Reprezentacija.ba)