U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili trener Bordo tima Feđa Dudić i sportski direktor Emir Hadžić.

Dudić se zahvalio klubu na povjerenju što je dobio mogućnost da trenira Sarajevo i najavio da će tim igrati mnogo bolje.

“Zahvalio bih se na povjerenju. Sigurno da je ovo obaveza, ali i izazov. Znam da ova ekipa može puno više, a to sam rekao i igračima. Već od prvog kola vidjet ćemo neko drugo Sarajevo. Napravili smo i rekonstrukciju tima. Moramo povući crtu. Prvi prijateljski meč igramo 23. juna protiv Iskre iz Danilovgrada koja je bila četvrta u Crnoj Gori”, rekao je Dudić i nastavio:

“Insistirao sam da igramo na Koševu prijateljsku. Ne trebamo igrati zatvorene utakmice. Pritisak ti treba da znaš šta možeš. U Sloveniji ćemo igrati s TSC-om iz Srbije. Od navijača očekujem podršku svih 90 minuta, a onda ako treba nek nam zvižde.”

Novi trener Bordo kluba je otkrio i da je na prvom treningu vidio manjak samopouzdanja kod igrača.

“Vidjelo se na treningu da postoji manjak samopouzdanja. Ali mislim da će dobiti dobitnički mentalitet. Meni je svaki rezultat bitan, uključujući i prijateljske utakmice. Ovdje je spoj dobrih individulaca, ali nije bio tim. Na tome ćemo najviše raditi, da budemo tim.”

Dudić je potvrdio da će novi kapiten biti Asmir Suljić, a njegov zamjenik Andrej Đokanović.

Prisutnim novinarima obratio se i sportski direktor Emir Hadžić.

“Početak je sezone i nadam se uspjehu. Želim da se zahvalim čelnicima što su mi ukazali povjerenje. Dat ćemo sve od sebe za dobre rezultate. Na samom kraju sezone, kada sam došao, bilo je da se napravi strategija za narednu. Prvo je bio izbor šefa stručnog štaba. Mislim da možemo biti zadovoljni odlukom. Feđa pravi odlične rezultate, zna raditi pod pritiskom, a strategija je da budemo samoodrživi i da dajemo šansu mladima. Dudić je pokazao da zna raditi sa mladima”, istakao je Hadžić te govorio o igračima koji će otići, ali i novim dolasimca:

“Šabanović je blizu transfera. Očekuju ga još ljekarski pregledi. Minimalno će biti još tri dolaska, znači da će biti i još odlazaka. Tražimo još desnog beka, napadača i igrača na još jednoj poziciji. Sve zavisi od tržišta, a gledat ćemo da brzo reagujemo. Jako nam je bitna Akademija, moramo i tu naći balans. Ekipa će izgledati dosta mlađe. Očekivanja su izlazak u Europu i to je minimum. Trebat će nam barem dva prelazna roka da napravimo ekipu kakvu želimo.

(Reprezentacija.ba)