Mostarski Velež danas je krenuo s pripremama za narednu sezonu s novim trenerom, Amarom Osimom, koji se prije treninga obratio medijima.

Osim je u svom stilu govorio na press konferenciji koja je trajala duže od 20 minuta, a još jednom je istakao ozbiljnost rukovodećih ljudi u Veležu.

“Mi se ibretimo što Velež redovno daje platu. Što se tiče toga, lakše je raditi u klubu gdje stvari funkcionišu kako treba, to je jedna od najvažnijih stvari. Bilo mi je lijepo kući, najveća briga je bila kada ću izvesti psa. Nisam mislio da ću opet raditi, ali obavio sam razgovor sa direktorom i vidio sam da odlično razmišlja, tako da sam i ja promijenio mišljenje”, kazao je Osim dodavši:

“Plan će određivati aktivnosti oko terena. Idemo na Kupres pa se vraćamo u Mostar. Kada se vratimo već će biti radovi na terenu, ali morat ćemo se snalaziti. Navikli smo na to u našem fudbalu.”

Velež je tako krenuo s ljetnim pripremama. Prvi meč igrat će u okviru Premijer lige BiH, 16. ili 17. jula, a prvi europski susret igraju 21. jula.

Protivnika za drugo pretkolo Konf. lige saznat će u srijedu.

(Reprezentacija.ba)