BiH u utorak od 20,45 sati u Zenici dočekuje Finsku u meču četvrtog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Večeras je u Zenici održana press konferencija Finske, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Markku Kanerva te prvotimac Rasmus Schuller.

Kanerva je istakao da su šanseza pobjedu oba tima 50:50 te da se nada da će se ponoviti rezultat iz prošle godine kada su Finci slavili sa 1:3 u Zenici u meču kvalifikacija za SP 2022.

Selektor Finaca se osvrnuo i na poraz njegovih izabranika prije nekoliko dana u Rumuniji.

“U utakmici s Rumunima smo igrali dobro, ali se moramo potruditi da postignemo golove. To nismo uspjeli u Bukureštu, ali za sutra imamo dobre uspomene kada smo zabijali golove nadam se da ćemo to uspjeti i sutra. BiH je jako dobra i trenutno je prva na tabeli. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Imaju jako dobre igrače i neće biti lako. Moramo se dobro pripremiti fizički i mentalno. Imat ćemo šansu da osvojimo bodove, još je otvorena igra.”

Rasmus Schuller je kazao da dobro poznaju naš tim.

“Igrali smo sa Bosnom i Hercegovinom i dobro ih poznajemo. Ipak, ovo će biti težak izazov. Imaju dobar tim, dobro igraju kod kuće, ali imamo dobre uspomene igrajući na Bilinom Polju. Imamo kvalitet za tri boda. Sigurno je da neće biti lako, ali ćemo se potruditi.”

Reprezentativci Finske su večeras obavili i službeni trening u Zenici.

Susret BiH – Finska u utorak direktno prenose BHT1 te Moja TV.

(Reprezentacija.ba)