Emir Spahić (41) obradovao je sve navijače, ali naravno i naše igrače, posjetom reprezentacije u Podgorici.

Spahić je na dan utakmice stigao u hotel reprezentacije gdje je pozdravio igrače, te se družio sa čelnicima FS BiH predvođenim predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Upravo je u društvu Zeljkovića i njegovog nerazdvojnog savjetnika Marka Miličića iz VIP lože stadiona gledao remi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Čini se kao da je Spahić ovaj put “zamijenio” Zvjezdana Misimovića, koji je prvi put nakon što je imenovan za savjetnika predsjednika FS BiH propustio okupljanje reprezentacije.

Misimović je još u mandatu predsjednika Elvedina Begića imenovan za savjetnika, a istu funkciju nastavio je obnašati i kod Zeljkovića. Ovaj put ga nije bilo jer je kako saznajemo na godišnjem odmoru.

Spahić i Misimović činili su komisiju koja je u januaru 2021. godine predložila kandidate za selektora. Spahić je bio za Barbareza, a Misimović za Peteva. Nakon toga Misimović je “na zubu” navijača na društvenim mrežama, a nadamo se da sada isto neće trpiti i Spahić.

Bilo kako bilo jako raduje “povratak” Spahića među Zmajeve i FS BiH, jer što više bivših legendi i fudbalera učestvuje u fudbalskim pitanjima krovne kuće bh. fudbala, to će i ovaj sport u našoj državi sigurno imati bolje uslove.

Iako bi mnogi poželjeli Spahu i Misketa ponovo vidjeti i na terenu, posebno ovog drugog čiji precizni centaršutevi, pasovi i driblinzi jako puno nedostaju i koji bi možda donijeli potpuno drugačije rezultate reprezentacije BiH proteklih godina.

Za sada nadamo se i formalnoj funkciji Spahića i drugih bivših igrača u radu FS BiH.

(Reprezentacija.ba)