Statistika potvrđuje viđeno: BiH dominirala u posjedu, slabi smo u centaršutevima

Statistika utakmice Crna Gora – BiH


Statistika potvrđuje viđeno: BiH dominirala u posjedu, slabi smo u centaršutevima
Foto: NS/FS BiH

Statistika utakmice Crna Gora – Bosna i Hercegovina prilično se poklapa sa opštim dojmom koji postoji nakon jučerašnje utakmice.

BiH je imala puno veći posjed lopte, kao i više šuteva na gol, no u totalu i mi i Crnogorci napravili smo isti broj velikih šansi – po jednu.

Isto je bilo i šuteva na obje strane, istina mi smo više šutirali u okvir gola i imali blokiranih udaraca nego domaći.

Opet je po statistici vidljivo da smo bili bezopasni iz prekida, jer naši centaršutevi kao i u prethodnim utakmicama nisu pogađali visoke igrače pred protivničkim golom, čast izuzecima poput šanse Hadžikadunića iz prvog poluvremena.

Tačnost naših centaršuteva bila je samo 17%. Precizno ih je bilo tri od 18. Naša dodavanja ukupno su bila tačna 85%.

Crna Gora – BiH

Posjed lopte: 39% – 61%

Ukupno udaraca 12 – 12
U okvir gola 2 – 5
Van okvira gola 8 – 1
Blokirani udarci 2 – 6
Udarci unutar 16m 4 – 6
Udarci van 16m 8 -6

Korneri 2 – 6
Prekršaji 4 – 10

Velike šanse 1 – 1
Kontranapadi 1 -1

Dodavanja 323 – 516
Tačnost dodavanja 74% – 85%

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dr Socrates
12.06.2022. 13:26

Igramo suviše sporo i bez agresivnosti.Beskrajna jalova dodavanja i vraćanja lopte Nazad prema našem jako ne sigurnom golmanu će nas koštati svaki put kad nas protivnik pritisne presing igrom.pod hitno vratiti Izeta Hajrovica i Hodzica u ekipu

Ime nebitno
Reply to  Dr Socrates
12.06.2022. 14:32

Nije goluman nesiguran nego odbrana je statična, svaki je na svojoj poziciji bez da bi se otkrio da goluman ima kome dodat. I onaj ludi Pjanic kad dotrci goluman mu doda on mu odma vrača kad je goluman več pod pritiskom,tako da ne ostaje nista drugo neg u žito.komunikacija izmedju odbrane I sredine bodova. Sredina i napad vidi se koliko smo puta u kvalitetno sa si. Tanki smo.

Anonymous
Reply to  Dr Socrates
12.06.2022. 15:49

ja hovorim vec dve godine za izeta momak ima dobar udarac, brz igrac prodoran

Marš
12.06.2022. 14:34

SAĆE BOŠNJO420 ŠUGAVI DA VAM OBJASNI DA IAKO NEMAMO STATISTIKU,IAKO NEMAMO IGRU,IAKO NEMAMO BODOVE NI REZULTATE IPAK NIJE PETEV KRIV NEGO JE SVE DO IGRAČA,A PRIJE PETEVA SU BILI KRIVI SELEKTORI AL ON NIJE,NAJBOLJI SELEKTOR U HISTORIJI.IPAK JE ON GENIJE KOJI VEĆ TREĆI PUT ŠALJE KRUNIĆA CENTRALNOG VEZNOG U NAPAD SAMO SU IGRAČI GLUPI ŠTO NE MOGU DA SHVATE NJEGOVE GENIJALNE IDEJE.SUTRA DA POŠALJE ĆETKOVIĆA GOLMANA U NAPAD BOŠNJO420 TRUHLI BI VAM REKAO KRIV JE ĆETKOVIĆ JER NE TRČI I NE MOŽE DA DA GOL NIJE PETEV KRIV.