Bh. teniserke osvojile prvo mjesto na turniru u Crnoj Gori

Teniserke BiH savladale Maroko, Nigeriju i Crnu Goru


Bh. teniserke osvojile prvo mjesto na turniru u Crnoj Gori
Foto: Teniski savez BiH

Seniorska ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je osvojila prvo mjesto i ostvarila veliki uspjeh na ovogodišnjem turniru III E/A Grupe “Billie Jean King Cup” takmičenja koje se održalo u Ulcinju (Crna Gore) od 6 do 11 juna.

Naše teniserke su došle na turnir u dobroj takmičarskoj formi, te su uz mini pripreme i treninge koje su imale tokom sedmice zadržale visoki kvalitet igre u cilju osvajanja prvog mjesta, koje bi ih dovelo do plasmana u viši rang “Billie Jean King Cup” takmičenja u kojem bi se takmičile u narednoj sezoni.

Ovaj veliki rezultatski uspjeh naše djevojke su ostvarile ubjedljivim pobjedamama protiv selekcija Nigerije i Crne Gore u grupnoj fazi turnira, te pobjedom u finalnom meču nad reprezentacijom Maroka.

U susretima u grupi protiv reprezentacija Nigerije i Crne Gore, bosanskohercegovačke teniserke su svojim protivnicama prepustile svega četiri gema u pet odigranih mečeva. Ova statistika pokazuje da su naše djevojke bile, kao i uvijek maksimalno motivisane kada se igra za reprezentaciju i državu Bosnu i Hercegovinu.

U finalnom susretu sa teniserkama iz Maroka nastavljena je pobjedonosna serija bh igračica. Prva na teren izašla je Nefisa Berberović, koja je za protivnicu imala Yasminu Kabbaj. Nefisa je svoj meč okončala rezultatom 6/1, 7/5, te na taj način donijela prvi bod i vodstvo od 1-0 za Bosnu i Hercegovinu.

U drugom meču Dea Herdželaš je igrala protvi Aya El Aouni. Dea je rutinskom pobjedom od 2-0 po setovima (6/2, 6/4) osvojila drugi bod za Bosnu i Hercegovinu, za konačni rezultat BiH-Maroko 2-0.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: