Benjamin Tatar novi je igrač banjalučkog borca, potvrđeno je na zvaničnoj stranici bh. premijerligaša.

“Rođen 18. maja 1994. godine, Benjamin Tatar, punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici.

Za to vrijeme, stekao je status jednog od najboljih fudbalera Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nakon što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terene i po lijevom krilu špartaće u dresu FK Borac”, navodi se na zvaničoj stranici Borca.

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković kazao je da je ugovor sa Tatarom potpisan an jednu godinu uz mogućnost nastavka saradnje.

“Ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju nastavka saradnje. Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve.“, poručio je Bogoljub Zeljković.

(Reprezentacija.ba)