FK Sloga Doboj proteklu sezonu završio je na drugom mjestu u 1. Ligi RS, ali će po svemu sudeći naredne sezone igrati Premijer ligu BiH.

Iako je Krupa bila prva na tabeli, čelnici ovog tima ne žele ući u Premijer ligu što je apsurd u svijetu fudbala, ali kako kaže ne isplati im se igrati najjače takmičenje.

Sloga je jučer potvrdila da je dobila licencu za Premijer ligu BiH i čeka se još samo potvrda NS/FS BiH da će tim iz Doboja igrati PL BiH.

“SD FK Sloga Doboj je dobila licencu za Premijer ligu BiH. Prvostepena komisija za licenciranje NFSBiH je na današnjem zasjedanju izdala licencu SD FK Sloga Doboj za nastup u Premijer ligi BiH, sad je red na nas. Ispunili smo sve tražene kriterijume od finansija, infrastukure, pravnih pa do sportskih i administrativnih. Red je na nas, red je da Premijer ligu igramo u Doboju, pred našim navijačima i svim ostalim ljudima dobre volje koji su prepoznali ovu našu priču a uz malo truda, zalaganja to i možemo jer do sada nismo stajali na malim preprekama pa nećemo ni sada. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Doboju na podršci koja je velika u svakom pogledu i bez čije pomoći sigurno ne bi bili tu gdje jesmo”, stoj i u objavi Sloge.

Sloga je jutros objavila da su počeli s radovima na stadionu kako bi mogli Premijer ligu igrati u svom gradu.

(Reprezentacija.ba)