U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Skoplju pripremaju za dvije prijateljske utakmice koje će odigrati sa mladom selekcijom Sjeverne Makedonije.

Na spisku selektora Slobodana Starčevića našli su se mlađi igrači, koji će imati pravo nastupa u narednom kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo.

„Kao što smo rekli u najavi, ovo je jedna talentovana generacija igrača. Nažalost, Čuić i Krdžalić su povrijeđeni i na njih ne možemo računati, kao i na Muharemovića i Sučića koji imaju obaveze u svojim klubovima. Nema ni Ćetkovića koji je prekomandovan u „A“ reprezentaciju. Momci koji su ovdje su na treninzima pokazali veliku dozu ozbiljnosti, discipline i kvaliteta. Sad su u fokusu igrači koji su sa U19 selekcijom napravili dobar rezultat i bili blizu plasmana na Euro, kao i igrači iz Premijer lige koji su već standardni u svojim ekipama“, rekao je selektor Starčević.

Prvi susret U-21 selekcija Sjeverna Makedonija-Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 17:00 sati u Trening centru Petar Miloševski u Skoplju.

Na istom mjestu 12. juna, takođe u 17:00 sati ove selekcije će odigrati drugi meč.

(Reprezentacija.ba)