Gost nove emisije “Top Gol sa Bahom” je Husref Musemić, proslavljeni fudbaler Sarajeva i Crvene zvezde i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih trenera.

Musemić je kod Bahe pričao o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, Sarajevu, posljednjem angažmanu u Tuzli, ali i nekim detaljima iz privatnog života.

Husref je otkrio i jednu zanimljivost. U šaljivom tonu rekao je da je bio sedmo dijete u kući te da mu se niko nije obradovao.

Kako kaže bio je najmlađi u porodici i svi su ga kasnije kasnije zavoljeli te vodili brigu o njemu.

Legenda Sarajeva je otkrila i da poštuje Željezničar, ali da nikada ne bi bio trener tima sa Grbavice.

“Ja sam neko ko maksimalno poštuje FK Željezničar i njegovu historiju. Imam mnogo prijatelja u Želji, ali ne bih mogao nikada trenirati Želju”, govori Musemić.

Musemić je kazao da je Sarajevo posebno za njega i da je ovaj klub vodio sa najviše emocija u svojoj trenerskoj karijeri.

“Ja gdje god sam radio to je bilo najbolje što sam mogao i srcem, ali najviše sam to radio u Sarajevu. I to nije nikakva tajna. To sam uvijek pokazivao. Pravio sam i u igračkoj i trenerskoj karijeri neke stvari koje nisu bile u datom trenutku primjerene, ali ja sam spreman da oprostim svakome i da se izvinem svakome ako sam nešto loše napravio. Ponavljam, Sarajevo je nešto posebno za mene.”

(Reprezentacija.ba)