BiH i Rumunija odigraće večeras u Zenici od 20,45 sati drugo kolo Lige Nacija.

Rumunija je u prvom kolu u Podgorici izgubila sa 2:0 od Crne Gore, pa gosti najavljuju kako će na Bilino Polje istrčati sa čak šest izmjena u ekipi.

Selektor Rumunije želi tako osvježiti ekipu sa sastavom koji bi trebao izgledati ovako Fl. Niță – Cr. Manea, Chiricheș, A. Rus, Camora – Maxim, M. Marin, Cicâldău – A. Ivan, G. Pușcaș, Oct. Popescu.

“Na našem” to znači kako će zamijeniti oba beka, dva vezna igrača (neće mijenjati samo najskupljeg igrača ekipe Marina (Cagliari)), te dva igrača u napadu.

„Desile su se neke stvari koje nismo željeli da se dogode. Moramo izgraditi snažan mentalitet i trenutno smo frustrirani, ali želimo biti još bolji i radimo na tome.” poručio je uoči utakmice rumunski selektor Edward Iordanescu.

Sa druge strane Ivajlo Petev također će korigovati sastav.

BiH je u Helsinkiju možda izgledala “umrtvljeno”, ali je izgledala prilično stabilno – koliko to može izgledati ekipa koja je silom prilika stalno mijenjala sastav ranijih mjeseci.

Petev večeras na terenu želi imati više igrača koji mogu zabiti gol protivniku, ali i unijeti svježinu u veznom redu, pa će od prve minute na teren Amer Gojak koji je izgledao impresivno nakon ulaska u igru protiv Finske.

BiH je protiv Finske igrala u sastavu Šehić – Kolašinac, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović – Hadžiahmetović, Prcić i Pjanić, Krunić – Stevanović, Džeko.

Prelomi li Petev za još ofanzivniju postavku, na terenu bi se mogao naći i Luka Menalo ili Dino Hotić. Ne treba zanemariti ni da Mateo Sušić igra u Rumuniji i to za Cluj, iz kojeg Rumunija ima tri reprezentativca.

Ovi igrači bi mijenjali eventualno Krunića i Prcića, moguće i Pjanića. Upitno je i da li Pjanić ima snage za još jednu utakmicu, s obzirom da je prethodne dane imao dodatne treninge sa fizioterapeutom kako bi podigao formu.

“Svjesni smo kako smo odigrali, a na kraju smo imali malo sreće. Šteta bi bilo da smo izgubili. Imamo još sutra ujutro trening i biće izmjena u sastavu, koji ćemo odrediti tek nekoliko sati prije susreta. Mi ćemo se prilagoditi i igrati onako kako nama najviše odgovara da probamo pobijediti utakmicu”.

Na šta će se u konačnici odlučiti Ivajlo Petev vidjećemo večeras oko 19,30 sati kada ćemo zvanično znati sastave.

BiH – Rumunija, Zenica, 20,45, sati.

Koga bi ti stavio u početnih 11? Probaj naš “Moj tim” i napravi idealan sastav BiH ili bilo kojeg kluba iz Premijer lige BiH!

(Reprezentacija.ba)