Nekadašnji golman reprezentacije BiH Vladan Kovačević oženio se danas, a svadba je organizovana u jednoj vili u blizini Banja Luke.

Zakazivanje svadbe u vrijeme okupljanja reprezentacije definitivna je potvrda kako Kovačević nije imao uopšte u planu odazvati se pozivu Ivajla Peteva koji ga je uvrstio na spisak.

Podsjećamo, Kovačević se nije pojavio na okupljanju reprezentacije za Ligu Nacija, nakon čega su njegovi agenti objavili kako on je on odbio poziv i da je o svemu obaviješten predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Ipak, selektor Ivajlo Petev prvog dana okupljanja nije imao te informacije.

“Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo: Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i  izbornika, gospodina  Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Ako je to u aktualnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: “Kovačević se nije javljao“. Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.” poručili su tada agenti Kovačevića.

Petev je inače Kovačevića zvao i ranije, za prijateljske utakmice u martu.

Sam golman se nije oglašavao o ovoj temi.

Bilo kako bilo, mladenci sretno!

(Reprezentacija.ba)