Saga vezana za izbor novog trenera FK Velež danas bi trebala biti okončana.

Otkako je Feđa Dudić poslije sjajne sezone napustio kormilo na adresu Veleža stiglo je stotine mejlova, znani i neznani se nude, što i nije iznenađujuće. Velež je postao jedan od najbolje organizovanih klubova u našoj zemlji.

Oko izbora novog trenera kontaktirali smo predsjednika kluba Senada Husnića koji je potvrdio da se već danas trebalo znati ko će povesti Rođene u novu sezonu.

– Da, izjavio sam jučer da danas predstavljamo novog trenera, ali dan još uvijek traje, tajnovit je bio Husnić na početku telefonskog razgovora za Reprezentacija.ba portal, a onda potvrdio ono o čemu mediji već uveliko špekulišu.

– Ima nekih trakavica, sitnica koje treba riješiti, dao sam rok do devet sati – ili da okončaju pregovore ili da ih prekinu. Amar Osim? Ne krijem da je u ovom trenutku broj jedan kandidat, razgovarali smo s njim, računamo da će se riješiti ubrzo. 

Jedna od opcija je bio i Meho Kodro, proslavljeni fudbaler Veleža, koji im je rekao isto ono što i čelnicima Sarajeva. 

– Isti dan nakon što je Feđa Dudić otišao, neko iz uprave je kontaktirao Kodru koji se zahvalio na pozivu jer u ovom trenutku nije zainteresovan za dolazak u BiH. Odmara se u Španiji, poručio je Husnić. 

Podsjetimo, Velež je u minuloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i drugu sezonu u nizu će igrati u Evropi.

(Reprezentacija.ba)