BiH sutra od 18,00 sati u Helsinkiju igra susret prvog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija protiv Finske.

Golman naše selekcije Ibrahim Šehić govorio je danas na zvaničnoj press konferenciji uoči utakmice.

“Odigrali smo neke utakmice vrhunski u prethodnom periodu, dok smo u nekim podbacili. Mislim da je to zbog iskustva ekipe. Imamo u ekipi mnogo mladih igrača koji trebaju da stasaju i preuzmu odgovornost. Mi smo najviše problema imali na svom terenu. Jednostavno nismo mogli izdržati pritisak, a u gostima smo bili mnogo bolji. Ima pozitivnih stvari, a neke negativne moramo popraviti u budućnosti”, kaže Ibrahim i nastavlja:

“Susreti protiv Finske su uvijek teški. Jedni druge znamo veoma dobro i neće biti nekih iznenađenja. Očekujem zanimljiv susret sutra i nadam se da će biti pun stadion. Mislim da smo naučili puno iz naše posljednje utakmice. Nadam se da će navijači uživati, a da ćemo mi ostvariti dobar rezultat.”

Golman našeg nacionalnog tima se nada da će BiH izboriti nastup na narednom Europskom prvenstvu.

“Uvijek želite pobijediti kada igrate za reprezentaciju. U posljednjih nekoliko godina nismo imali dobre rezultate, ali sada se nadam da će biti bolje. Igrači sada imaju više iskustva i mislim da je vrijeme da napravimo bolje rezultate te se plasiramo na EURO 2024 ili SP. Naši navijači očekuju uspjehe i bolja vremena.”

(Reprezentacija.ba)