Večeras se igra sedam utakmica Lige Nacija, a najzanimljivije susrete gledat ćemo u okviru Lige A.

Hrvatska – Austrija (20:45 sati, Arena Sport)

Hrvatska će junske utakmice Lige Nacija iskoristiti i za dodatnu pripremu za Svjetsko prvenstvo koje se igra krajem ove godine u Kataru. Rivali Hrvata u Ligi Nacija su Francuska, Danska i Austrija koja je večerašnji rival.

Hrvatska iza sebe ima uspješne kvalifikacije za SP, završili su prvi u grupi sa 23 boda iz deset utakmica. Austrija je u grupama izborila baraž u kojem je u polufinalu ispala od Velsa.

Naši susjedi su blagi favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 2.00 na pobjedu Hrvatske. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Najavljeni sastavi su: Livaković; Vida, Čaleta-Car, Gvardiol; Juranović, Modrić, Brozović, Kovačić, Barišić; Kramarić, Brekalo.
Lindner; Lainer, Lienhart, Posch, Alaba; Schlager, Laimer, Baumgartner; Arnautovic, Kalajdzic, Sabitzer.

Posljednji meč Austrija i Hrvatska odigrali su 2010. godine, a tada su Vatreni slavili sa 1:0.

Utakmica se igra u 20:45 sati na stadionu u Osijeku uz prijenos na Areni Sport.

Francuska – Danska (20:45 sati, Arena Sport/Sport Klub)

Još jedan veoma zanimljiv duel donosi nam okršaj Francuske i Danske. Oba tima su osigurala učešće na Svjetskom prvenstvu i sigurno da će selektori večeras pokušati neka nova rješenja u svojim timovima.

Francuzi su favoriti. Kladionica MaxBet na dan meča nudi kvotu 1.65 na pobjedu Francuske. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Domaći će prema najavama igrati u sastavu: Lloris; Varane, Kimpembe, L Hernandez; Pavard, Kante, Tchouameni, T Hernandez; Griezmann; Benzema, Mbappe. Za goste će početi: Schmeichel; Wass, Christensen, Vestergaard, Maehle; Hojbjerg, Delaney, Eriksen; Skov, Dolberg, Poulsen.

Danska i Francuska su se posljednji put susreli 2018. godine kada je bilo 0:0.

Večerašnji meč igra se u Parizu od 20:45 sati.

Liga Nacija, petak 03.06.2022.:

Belgija – Nizozemska

Francuska – Danska

Hrvatska – Austrija

Kazahstan – Azerbajdžan

Bjelorusija – Slovačka

Latvija – Andora

Lihtenštajn – Moldavija

(Reprezentacija.ba)