Sinoć je održana Skupština FK Velež Mostar. Sjednici je prisustvovalo 35 delegata, dovoljno za potrebni kvorum.

Navedeno je da se očekuje značanije ulaganje samih članova Skupština, te se je formirana radna komisija da pripremi prijedloge za novi Statut, a nova Skupština je planirana za 15.06.2022. godine.

Na sjednici je potvrđeno da Feđa Dudić više nije trener Rođenih.

“Čitav stručni štab nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo”, kazao je predsjednik Veleža, Senad Husnić.

Na sjednici su prezentovani izvještaji o radu, rezultatima prvog tima i svim infrastrukturnim projektima. Velež je najavio i nastavak radova na izgradnji stadiona Rođeni.

Prihodi za 2021. godinu su uvećani u odnosu na 2020. godinu za 69%, ponajviše zbog nastupa u Europi. Klub je najviše trošio na plate, malo više od 800.000 KM. Prihodi su viši od rashoda za oko 1.5 miliona KM.

“Imali smo puno posla ovih dana. Šest godina ovaj upravni odbor vodi Velež, došli smo na lošu situaciju i večer vas molim da nam se to nikad više ne dogodi, da se ne ponovi 2016. godina. Osvrnuo bih se na razdoblje od famozne utakmice s Borcem, smjenjivanja predsjednika Uprave i kažnjavanja Veleža, nakon čega sam preuzeo ovu dužnost kao prijelazno rješenje, imali smo dosta problema, ali na kraju smo uzeli Kup”, riječi su predsjednika Veleža.

(Reprezentacija.ba)