Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Trening centru u Zenici, a prije prvog treninga medijima se obratio selektor Ivajlo Petev.

Svi fudbaleri su stigli na okupljanje izuzev golmana Vladana Kovačevića, a selektor kaže da nije odgovarao na pozive.

“Jedino Vladan Kovačević nije tu, a ne znam zbog čega jer se nije javio. Svi igrači su tu i krećemo s treninzima. Vjerujem da ćemo izgledati dobro. Ne mislim da smo igrali kod kuće loše, igrali smo loše protiv Finske, ali rezultatski to je tako. Momci su dosta toga uradili. Sada izgledamo puno bolje, a bez samopuzdanja i jedinstva ne možemo igrati”, kazao je Petev, a potom dodao:

“Ja vjerujem u ovaj tim i kada pobijedimo i izgubimo. Vjerujem im 300 posto. Realni smo i svjesni da možemo, to smo pokazali. Nadam se da ćemo u ovom ciklusi biti bolji, vjerujem da smo nakon godinu dana i zreliji. Finska i svaka naredna utakmica koju ćemo igrati, igrat ćemo na pobjedu. Analiza i statistika je takva, a pokušat ćemo je srušiti. Imamo jako dobre momke, siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat. Preživjeli smo i dobro i loše. Bitno je da analiziramo ovo sto smo pogriješili. Siguran sam da će svako od sebe dati sve da pobijedimo. Skoncentrisani smo na Finsku, znamo gdje smo griješili, radit ćemo sve da to bude bolje. Svi smo u grupi podjednaki. Onaj ko bude više želio i pobijedit će“, rekao je selektor.

BiH prvu utakmicu igra u Finskoj 4. juna, tri dana poslije je susret u Zenici protiv Rumunije. Ponovo za tri dana Zmajevi igraju u Podgorici protiv Crne Gore, a 14. juna na Bilinom polju protiv Finske.

(Reprezentacija.ba)