Banjalučki Borac je izdao saopštenje u kojem se navodi da će u narednom periodu početi realizacija niza projekata koji imaju za cilj unaprijeđenje infrastrukture na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

“FK Borac naredne sedmice, u saradnji sa FS BiH, počinje kompletnu rekonstrukciju glavnog terena nakon čega će naš Gradski stadion dobiti najmoderniju hibridnu površinu.

Ovaj projekat je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih poduhvata u historiji kluba. Za naš klub ovo je revolucionarni trenutak i trenutak kada budućnost postaje sadašnjost.

Hibridna pozadina je najsavremenija tehnološka inovacija koja se koristi u svijetu fudbalske i sportske infrastrukture, pa će se naš klub i naš Gradski stadion pohvaliti travnatim tepihom poput onog na najpoznatijim europskim stadionima. Naši fudbaleri će steći najsavremenije uslove za rad i odigravanje utakmice.”

Kompletnom rekonstrukcijom terena na Gradskom stadionu, naši navijači će dobiti i potpuno novi objekat za gledanje utakmica voljenog kluba. Slika koju smo do sada mogli vidjeti kroz “male ekrane” na najvećim europskim utakmicama, od sada postaje slika koju ćemo gledati na Gradskom stadionu na svim utakmicama FK Borac”, navodi se u saopštenju Borca i dodaje:

“Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u budućnost, zato FK Borac želi da se zahvali Fudbalskom savezu i predsjedniku Vici Zeljkoviću na uloženom trudu da se realizuje ovako važan projekat. Uvjereni smo da ćemo rekonstrukcijom terena povećati kvalitet utakmica naših fudbalera i da ćemo dodatno ojačati i obogatiti rad omladinskih selekcija i privući novu armiju mališana.

Svi kojima je FK Borac u srcu mogu biti ponosni što su dio trenutka koji će zlatnim slovima ostati upisan u klupsku historiju i koji naš klub, kako se bliži stoti rođendan, pravi velikim koracima naprijed na svim nivoima. Kompletnom rekonstrukcijom glavnog terena, FK Borac će završiti sve neophodne radove na postavljanju kapija sa elektronskim čitačima karata, a na Gradski stadion stiže novi semafor.

Nakon realizacije svih planiranih projekata, a FK Borac će uložiti maksimalne napore da to do kraja jula, Gradski stadion u Banjoj Luci dobije sve uslove za nesmetano odigravanje utakmica grupne faze Europa Lige i Konferencijske lige.

Grupna faza europskog takmičenja je i dalje san, ali smo nekada sanjali o novom terenu, šampionskoj tituli i europskim utakmicama.”

(Reprezentacija.ba)