Zvjezdan Misimović (39), Vedad Ibišević (37) i Emir Spahić (41) su se na današnji dan prije četiri godine oprostili od reprezentacije BiH.

Selekcije BiH i Crne Gore su 28. maja u Zenici igrale prijateljski meč, a uoči samog početka Misimović, Ibišević i Spahić su imali zvanični oproštaj od najdražeg dresa.

Sva trojica su od FS BiH dobila po dres naše selekcije na kojem je pisao broj odigranih utakmica svakog od spomenutih bivših bh. reprezentativaca.

Inače, Misimović je za Zmajeve debitovao 2004. godine. Odigrao je 85 utakmica, zabio 25 golova dodao 28 asistencija. Zvjezdan je trenutno savjetnik predsjednika FS BiH Vice Zeljkovića.

Ibišević je za BiH debitovao 2007. godine, postigao je 28 asistencija, četiri puta asistirao. Vedad je trenutno član stručnog štaba njemačkog bundesligaša Herthe iz Berlina.

Spahić je prvi susret za naš nacionalni tim odigrao 2003. godine, postigao je šest golova i jednom asistirao. Emir je nedavno bio kandidat za sportskog direktora Sarajeva, ali do dogovora nije došlo i nekadašnji kapiten BiH je u ovom trenutku bez funkcije u fudbalu.

Misimović, Ibišević i Spahić su bili članovi historijske generacije Zmajeva koja je 2014. godine igrala na SP u Brazilu.

(Reprezentacija.ba)