Čelnici FK Sarajevo u potrazi su za novim trenerom. Jasno je kako Dženan Uščuplić neće ostati na toj funkciji i da je imenovan samo kao privremeno rješenje, a po običaju, već se špekuliše o potencijalnim nasljednicima.

Navijači spominju ime Feđe Dudića koji je napravio sjajan posao u Veležu s kojim je, između ostalog, pobijedio u finalu Sarajevo i osvojio Kup BiH, a jedan od kandidata za upražnjenu klupu je također i proslavljeni bh. fudbaler Meho Kodro.

Kodro je već imao priliku voditi Sarajevo u sezoni 2014/2015., a sada kada je napustio švicarski Lausanne Ouchy, čelnici tima sa Koševa su ga ponovo kontaktirali. Ipak, neće se vratiti. 

– Da, bilo je razgovora sa ljudima iz Sarajeva i mogu vam odmah reći da od svega toga neće biti ništa. Prioritet su mi druge stvari, tačnije više sam orijentisan ka inostranstvu i ima već sada nekih opcija. Vidjet ćemo hoće li šta biti od toga, javio se Kodro za Reprezentacija.ba portal. 

Kodrina epizoda na Koševu nije bila pretjerano uspješna. Ipak, kako kaže, samo lijepe uspomene nosi iz tog perioda.

– Gledajući rezultatski, onako, ali bez obzira na sve nisam razočaran i nosim samo lijepe uspomene. Sarajevu želim sve najbolje, poručio je Kodro na kraju razgovora.

(Reprezentacija.ba)