Večeras se igra prva utakmica posljednjeg kola Premijer lige BiH, a sastaju se Velež i Sarajevo.

Velež – Sarajevo (20:00 sati, MY TV)

Velež će u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone na svom terenu dočekati Sarajevo i vjerovatno uz dobro popunjene tribine još jednom proslaviti osvajanje Kupa BiH i ponovni plasman u Europu.

Za Sarajevo je ovo prilika da se “osvete” Veležu za poraz u finalu Kupa, ali sasvim sigurno da to ne može nikoga zadovoljiti jer Bordo tim ove sezone nije izborio europska takmičenja.

Velež je u posljednjem kolu za vikend poražen od Borca u Banjaluci sa 1:0, dok je Sarajevo bilo bolje od Slobode sa 1:0. Rođeni su sakupili 41 bod u sezoni, a Sarajevo ima pet bodova više.

Domaći su danas blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.10 na pobjedu Veleža. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Ova sezona na kraju je ipak uspješna, jer donesen je trofej i opet izlazimo u Europu. Sarajevo je idealan protivnik za kraj, čeka nas još jedan derbi starih rivala, a i termin je idealan za ovakvu utakmicu. Noćna utakmica, kraj tjedna i ne vidim razloga da ne napunimo stadion, da navijači pozdrave ove igrače i svi zajedno zaključimo lijepu priču za ovu sezonu”, kazao je Dudić pred utakmicu.

Velež i Sarajevo su ove sezone odigrali tri meča. U prvenstvu je prvi susret završen remijem 1:1 u Vrapčićima, potom je Velež slavio na Koševu sa 2:0, a nedavno finale Kupa pripalo je Rođenim nakon izvođenja penala.

Utakmica se igra od 20:00 sati uz TV prijenos na MY TV. Glavni sudija na meču je Dražen Marić.

(Reprezenatcija.ba)