Bayern iz Minhena i naš proslavljeni nogometni as Hasan Salihamidžić (45), koji u ovom njemačkom gigantu obavlja funkciju sportskog direktora, donirali su vrijednu sportsku opremu jablaničkim sportskim klubovima i drugim institucijama, piše Klix.ba.

Opremu su dobili još i Osnovna i Srednja škola, Vatrogasna jedinica, Sportski centar Jablanica, Gorska služba spašavanja, stanica Jablanica, planinarska udruženja, Omladinski klub “Pod istim suncem” i Odred izviđača “Jablan”. Donacija će omogućiti da se stvore još bolji i kvalitetniji uslovi za rad i funkcionisanje jablaničkih udruženja i sportskih klubova, rekao je prilikom primopredaje Hasanov otac Ahmed Salihamidžić.

“Ideja je potekla od Hasana, a želja nam je bila da obuhvatimo sve sportske kolektive u Jablanici. Bayern je dao saglasnost i danas smo sretni da možemo realizovati isporuku vrijedne opreme. Moram naglasiti da smo imali sjajnu podršku svih organa u našoj Općini, posebno Sportskog saveza i općinskog načelnika Damira Šabanovića. Također, moram se zahvaliti i Špediciji ‘San’ i direktoru Asimu Bešiću koji nam je mnogo pomogao. Hvala svima, posebno Bayernu”, rekao je Ahmed Salihamidžić, javlja Klix.

Jablanica je poznata po vrhunskim sportistima koji su postizali i još uvijek postižu izvanredne rezultate na evropskoj i svjetskoj sceni. Donacija je realizovana zahvaljujući i pomoći Općine Jablanica, a općinski načelnik Damir Šabanović prisustvovao je primopredaji opreme.

“Zahvalio bih se Bayernu i našem sugrađaninu Hasanu Salihamidžiću na vrijednoj donaciji. Želja porodice Salihamidžić bila je da svi sportski klubovi, ali i ona udruženja koja se bave spašavanjem ljudskih života dobiju dio opreme. Oprema je vrhunskog kvaliteta i još jednom hvala Bayernu i naravno našem Braci”, rekao je Šabanović.

Svi klubovi koji djeluju unutar krovne općinske sportske organizacije dobili su novu opremu koja im je uručena danas u Sportskoj dvorani. Predstavnici klubova zahvalili su se na ovom vrijednom poklonu koji je, kako su istakli, došao u pravo vrijeme.

Podsjetimo, Hasan Salihamidžić je rođen 1. januara 1977. godine u Jablanici. Najtrofejniji je bh. nogometaš svih vremena. Prve nogometne koraka napravio je u FK Turbina. Bio je član omladinskog pogona mostarskog Veleža, a najveći trag ostavio je u Bayernu iz Minhena u kojem već nekoliko godina obavlja funkciju sportskog direktora. Igrao je i za HSV, Juventus i Wolfsburg. Za reprezentaciju BiH upisao je 43 nastupa.

(Reprezentacija.ba)