Selektor BiH, Ivajlo Petev (46), saopštio je spisak fudbalera na koje računa za utakmice Lige Nacija, a potom je medijima odgovarao na pitanja.

„Uvijek sam pokušavao da izaberem najbolje igrače koje imamo tako da su ovo trenutno naši najkvalitetniji igrači. Spisak je malo proširen jer u deset dana igramo četiri zahtjevne utakmice. Termin nije baš najidealniji jer se lige završavaju, kraj je sezone, igrači su željni odmora ali počinjemo novi takmičarski ciklus i veliki zahtjevi su pred nama“.

Na pitanje šta se promijenilo od marta mjeseca Petev je odgovorio:

„Malo sam se ja promijenio, već smo godinu dana zajedno i osim što smo se bolje upoznali moramo biti i mentalno zreliji. Puno smo analizirali i ponoviću šta sam rekao prije godinu dana, imamo jako dobre igrače, nadam se da će se svi maksimalno zalagati i siguran sam da ćemo ovaj put da budemo bolji, pametniji i zreliji, te da postignemo bolje rezultate“.

Selektor je bio jasan i kad je riječ o bodovima u grupi 3, B Lige nacija:

„Ja mogu obećati da ćemo moja ekipa i ja učiniti sve da ostvarimo bolji rezultat. Imamo četiri utakmice i to je maksimalno 12 bodova koje želim. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu i jako je bitan naš pristup i zalaganje igrača, vjerujem u njih i da možemo postići ovaj cilj.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 30. maj u Trening kampu u Zenici.

Petev je pozvao 31 fudbalera, a našu reprezentaciju očekuju četiri junska meča Lige Nacija.

Finska – BiH / 04.06. 18:00 / Helsinki

BiH – Rumunija / 07.06. 20:45 / Zenica

Crna Gora – BiH / 11.06. 20:45 / Podgorica

BiH – Finska / 14.06. 20:45 / Zenica

(Reprezentacija.ba)