Večeras nas očekuje finale Konferencijske lige u kojem se u Albaniji sastaju Roma i Feyenoord.

Konferencijska liga večeras će dobiti svog prvog osvajača, a vodit će se zanimljiva bitka između talijanske Rome i nizozemskog Feyenoorda.

Roma koju ove sezone s klupe predvodi Jose Mourinho završila je kao šesta ekipa Serije A i tako izborila grupnu fazu Europa Lige naredne sezone. Temperamentni Portugalac večeras želi slaviti i postati prvi trener koji je osvojio Konf. ligu, ali i tako dodati Romi novi trofej i popraviti utisak o ovoj sezoni.

S druge strane Feyenoord je u domaćem prvenstvu završio na trećem mjestu, iza Ajaxa i PSV-a.

U europskom putu, Roma je u grupnoj fazi Konf. lige bila prve ispred Bodo/Glimta, Zorye i CSKA Sofije. Potom su u nokaut fazi bili bolji od Vitessea, Bodo/Glimta, a u polufinalu su izbacili Leicester.

Feyenoord je u grupama završio prvi, bili su bolji od Slavije Prag, Mac. Haife i Union Berlina. U nokaut dijelu su eliminisali Partizan, Slaviju Prag i u polufinalu Marseille.

Roma je večeras blagi favorit. Kladionica VolcanoBet na dan meča nudi kvotu 2.37 na pobjedu Rome. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Roma i Feyenoord su se do sada sastali dva puta. Bilo je to 2015. godine u 1/16 finala Europa Lige, a Roma je slavila sa ukupnih 3:2.

Večerašnji susret igra se na prelijepom stadionu u albanskoj Tirani od 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Noć pred utakmicu zabilježene velike tučnjave navijača

Huligani Rome i Feyenoorda, ali i domaći huligani iz Tirane, sukobili su se sinoć širom grada, a policija je imala pune ruke posla.

Na kraju dana uhapšeno je preko 60 huligana, a povrijeđeno je i nekoliko policajaca.

(Reprezentacija.ba)