U vikendu iza nas odigrano je posljednje kolo engleskog Premiershipa. Everton je teško poražen od Arsenala sa 5:1, a među stativama Karamela bio je bh. golman Asmir Begović.

Begović je na ovom meču na Emiratesu bio kapiten Evertona koji je dva kola prije kraja osigurao opstanak uz veliko slavlje s navijačima.

“Još jedna sezona je gotova. Mnogo lekcija koje treba naučiti za naš tim. Sretan sam što se takmičim s najboljima na najvišem nivou. Radujem se narednoj sezoni nakon pauze”, kazao je Begović.

S obzirom na ukupnih 255 nastupa u Premiershipu nije čudno što je Begović bio kapiten Evertona iako nije dugo stanovnik Goodisona.

Asmir je na početku sezone došao u Everton, a sakupio je sedam nastupa u ovoj sezoni. Trener Evertona je nedavno hvalio Begovića kao veoma bitnog za atmosferu u ekipi i savjete mlađim igračima.

Everton je sezonu okončao kao 16. ekipa. Dva kola prije kraja su savladali Crystal Palace sa 3:2 i osigurali opstanak. Navijači su utrčali na teren da proslave ostanak u društvu najboljih.

(Reprezenatcija.ba)