FOTO/ Čelik objavio fotografije oštećenja Bilinog polja i prozvali Horde zla

Čelik je objavio fotografije štete na Bilinom polju


Čelik objavio fotografije oštećenja Bilinog polja i prozvali Horde zla

NK Čelik kao upravitelj stadiona Bilino polje objavio je saopštenje i fotografije štete na stadionu nakon finala Kupa BiH.

“Kao što je javnosti poznato, u četvrtak 19.05.2022. se na stadionu Bilino polje odigrala utakmica finala Kupa BiH između ekipa FK Velež i FK Sarajevo.

Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu.

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu.

U nastavku možete pogledati fotografije navedenih oštećenja.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
BHF
24.05.2022. 00:39

UPOZORENJE; Znog inata fudbalskog saveza sto i dalje ostavlja Peteva na klupi, Misimovica i Željkovića koji ujedinjeno rasturaju nasu Reprezentaciju pa tako i nasu svetinju BiH ovim putem zelimo iz BHF da upozorimo da se nedovode dijeca na stadion jer cemo mi sad da pokazemo nas inat i da rasturimo sve jos gore nego u Hrvatskoj, rijeci su iz BHF navijacke organizacije..

Bosanac
24.05.2022. 08:22

Destruktivna bagra i stetocine! Zasto nisu otisli svojoj kuci pa lomili i razbijali?