Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev u srijedu će objaviti spisak. Našu selekciju sljedećeg mjeseca očekuju utakmice u okviru UEFA Lige nacija protiv Finske (04. i 14. 06.), Rumunije (07. 06.) i Crne Gore (11.06.), a već sada polako počinju curiti u javnost imena igrača na koje će Petev računati.

U nacionalni vraća se sigurno Haris Duljević, kao i Dino Hotić, a najzanimljivije je daleko to što bi bugarski stručnjak mogao računati i na ‘haubicu’ s premijerligaških terena. U pitanju je, ko drugi nego, Nemanja Bilbija.

“Poslije ovakve sezone, kako za mene, tako i za sami klub, naravno da očekujem poziv Peteva. U proteklom periodu je možda bilo nekih nesuglasica, neprimjerenih izjava, pa bih želio po pitanju toga da se izvinim, a kao igrač bih dao sve od sebe da opravdam povjerenje i budem u društvu društvu najboljih bh. nogometaša”, izjavio je Bilbija za Reprezentacija.ba portal.

“Ne krijem da nakon sjajne sezone dobijam pozive sa svih strana, ali uvijek sam isticao da sam sretan u Zrinjskom. Baš sve tri strane moraju biti zadovoljne da dođe do transfera. Da li će nešto biti od toga, pokazat će vrijeme.”

Bilbija uživa status velike zvijezde u Mostaru.

“Danas kada vidim da sam zabio čak 31 gol u prvenstvu, naravno da sam ponosan. Prošle sezone sam, primjerice, sa 17 golova bio najbolji strijelac. Osjetim da u Mostaru uživam veliko poštovanje. Djeca mi prilaze, fotografišu se, kao da sam svjetski igrač”, kroz smiješak kaže Bilbija na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezenatcija.ba)