Everton našeg Asmira Begovića sinoć je savladao Crystal Palace sa 3:2 i osigurao opstanak u Premiershipu, a nakon meča navijači su slavlje nastavili na terenu Goodison Parka.

Crystal Palace je brzo poveo sa 0:2 golovima Matete i Ayewa i činilo se da će Everton opstanak tražiti u posljednjem kolu, ali su onda Lampardovi fudbaleri stigli do sjajnog preokreta.

U drugom dijelu su postigli tri gola, pogađali su Keane, Richarlison i Calvert-Lewin, a nakon gola za 3:2 iz 86. minute navijači su utrčali na teren. Igrači oba tima bili su u šoku, a navijači su izašli s terena nakon jedne minute.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je masovno utrčavanje na teren navijača Karamela koji su zajedno s igračima proslavili opstanak u društvu najboljih.

Tokom slavlja desio se i jedan incident o kojem bruje engleski mediji. Naime, jedan navijač Evertona je provocirao trenera gostiju, legendarnog Patricka Vierau koji je potom ušao u fizički obračun s njim.

Asmin Begović je bio na klupi, a dodajmo i to da je nedavno produžio ugovor i da će i naredne sezone biti član Evertona.

(Reprezentacija.ba)