Krajem marta objavljeno je kako je Goran Karačić raskinuo ugovor sa Adanasporom. Vijest je iznenađujuća, pogotovo ako se zna da je bh. golman ove sezone pružao sjajne partije na golu turskog kluba, nerijetko je biran i u tim kola, međutim ispostavilo se kako je problema itekako bilo.

Karačića smo “uhvatili” u Mostaru dok je zajedno sa bratom Ivanom, proslavljenim našim rukometašem, trenirao. Na taj način održava formu i spremno iščekuje novi angažman koji će, nada se, biti ponovo negdje u inostranstvu.

– Prije nekoliko mjeseci razišao sam se sa Adanasporom. Da, bilo je to za mnoge iznenađujuće jer je sezona bila odlična za mene, ali pojavili su se određeni problemi, nisam više mogao izdržati. Kakvi su problemi? Od finansija pa nadalje. Konstantno se lagalo i petljalo. Nestalo mi je sportskog motiva i na kraju je za obje strane bilo najbolje da se raziđemo. Žao mi je samo što se ta epizoda završila na jedan ružan način, kaže Goran Karačić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

U Adanaspor je došao još 2016. godine iz Zrinjskog kao jedan od najtalentovanijih golmana u BiH. U to vrijeme je bio i na vratima A reprezentacije.

– Jesam li pogriješio što sam otišao u Tursku? Ne, ne kajem se, smatram i danas da sam napravio dobar potez. U Turskoj sam fudbalski odrastao, sazrio kao čovjek, imao sam priliku igrati i u Superligu protiv velikana kao što su Galatasaray i Bešiktaš. Pamtit ću samo te lijepe stvari.

Nije isključeno ni da ostane u Turskoj.

– Ostavio sam dobar trag u Turskoj, već sada ima upita za moje usluge, tako da se ne brinem mnogo. Nakon svadbe, koja je za 15 dana, odlučit ću šta je najbolje za mene.

U međuvremenu se u pojedinim medijima pojavila informacija da bi sljedeće sezone mogao stajati na golu FK Sarajevo. Šta je u svemu tome istina?

– Ma, ne… I mene su zvali prijatelji, čak i iz Sarajeva, kako bi pitali je li istina to što se pojavilo u medijima. Ništa od toga. Nisam imao kontakta uopšte sa tim klubom koji poštujem izrazito, međutim ako se i budem vraćao u BiH, jedino što dolazi u obzir je moj Zrinjski, poručio je Karačić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Inače, Karačić je bio kapiten U21 BiH i za omladinske selekcije naše države branio je u 26 utakmica.

(Reprezentacija.ba)