Nakon sastanaka s Fudbalskim savezom Maroka, Vahid Halilhodžić je popustio sa svojim stavom i odlučio razgovarati sa zvijezdama ove afričke reprezentacije i pokušati ih vratiti u tim kako bi Maroko u najjačem sastavu igrao na Mundijalu.

Tako je Halilhodžić pokušao “zakopati ratne sjekire” Hakimom Ziyechom, Noussairom Mazraouijem i Amineom Haritom.

Sa Mazraouijem je obavio sastanak, riješili su nesporazume i fudbaler Ajaxa se vraća u reprezentaciju. Uskoro se očekuje sastanak sa Haritom, igračem Marseillea i s njim će se također pronaći zajednički jezik.

Glavna zvijezda Maroka, Hakim Ziyech, ipak ne želi i dalje sjesti za stol sa popularnim Vahom. Fudbaler Chelsea ne želi razgovarati sa bh. stručnjakom.

“Ako nešto ne promijeni, Ziyech više ne bi smio imati mjesta u reprezentaciji. Svi pokušaji organiziranja sastanka njega i selektora su propali iako su igrača svi pokušali nagovoriti da se odazove pozivu. Zbog njega je odgođena i objava popisa za sljedeće utakmice. Svi se nadaju da će do sastanka doći, ali čini se da neće”, piše marokanski novinar Taha Imani.

Podsjetimo, Vaha je bio pred otkazom u Maroku, potom je potvrđeno da će ostati na klupi i voditi ekipu na Svjetskom prvenstvu ako u tim vrati najveće zvijezde.

(Reprezentacija.ba)